Politizálás a 26ban

Politizálás a 26ban

Borkai ügy, avagy a Fidesz Őszödi beszéde

2019. október 17. - Politizáló

Már hétfőn szerettem volna győzelmi mámorban írni, de inkább kiélveztem a pillanatot.

Elképesztő győzelem volt az ellenzék részére a választás a 26-os körzetben. Csak ellenzéki, vagy független polgármesterek, és mindössze pár Fideszes képviselő jutott be a testületekbe.
Nem véletlenül másnap mindenhol arról beszéltek, hogy megjelentek az első repedések az Orbán birodalomban.
Mi vezetett idáig?
Egyértelműen az arrogancia és a korrupció, melyet a Borkai ügy a felszínre hozott. Az ellenzéket feltüzelte, míg a Fideszes választókat elbizonytalanította. A megyei listás adatokból sok esetben látszik, hogy még a Fidesz szavazók egy része is büntetni akarta az addigi kiskirályként viselkedő polgármestereket és sleppjüket. Ezeknek az embereknek a nagy része eltávolodott a szavazóitól és ezért most megbűnhődött. Megérdemelték.

Mi lesz most?
Sok politikában tapasztalatlan polgármester és képviselő jutott be a testületekbe, akik nem biztos, hogy helyesen mérik fel, mekkora hatalomhoz jutottak. Egy város vezetése komoly feladat, ehhez képest meglepően sokszor kevés a költségvetés. Ezért jól kell lavírozni a választási ígéretek betartása és a valós lehetőségek között.

Most egy darabig csendes korszak következik, de várom a szaftos botrányokat, melyek az előző vezetések szekrényeiből bukkannak elő.
Ti mennyire szeretnétek tudni az előző vezetések ügyeiről?

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalasa26ban.blog.hu/api/trackback/id/tr6715227988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása