Politizálás a 26ban

Politizálás a 26ban

Fideszes belharc Budakalászon?

2019. október 08. - Politizáló

Érdekes információt kaptam a Budakalászi helyzetről.

Többen jelezték, hogy Budakalászon a Rogán László ( Fidesz ) vezette kormánypárt többségű testület ellen indul Dr. Göbl Richárd előtérbe helyezésével egy 2011 nevű Egyesület, mely egyrészt, a hatalmat átvenni kívánó Fideszesekből áll, akik viszont a független Lázár Péter polgármesterjelöltet vádolják azzal, hogy Fideszpárti induló.
Az információim szerint az Egyesület tagsága ugyan vegyes, mert a Fideszes tagok maguk köré gyűjtöttek pár, a  jelenlegi vezetés ellen erősen tiltakozó egyéb szimpatizánst is.
Nem véletlenül hangsúlyozzák a keresztény, jobboldali jelleget a különböző médiamegjelenéseikben, az előzetes tervük az volt, hogy a helyi ellenzék kiiktatásával ( és pár kritikus csapatba kerülésével ) megszerzik az ellenzéki szavazatokat, míg a keresztény, jobboldali marketing hangoztatásával a csalódott jobboldali szavazókat. 
Lázár Péterről informátoraim azt mondják, bár nyíltan inkább pozitiv kampányt folytat és a városvezetői szolgálatára helyezi a hangsúlyt, privátban már kritikus hangot üt meg a helyi vezetéssel kapcsolatban. Volt aki beszélgetett vele erről, neki elmondta, nem szeretne abba a csapdába esni, hogy ha nyer, a város igya meg annak a levét, annak amit  ő mond. 

Mi lehet a cél?
A jelenlegi vezetést rengetegen kritizálják saját anyagi gyarapodásuk miatt, és az új kalászi iskola milliárdos beruházásán túl is további komoly beruházásokról hallani. Azt pedig nagyon jól látjuk, ilyen esetben nem árt a tűz közelében lenni, gyorsan meg lehet gazdagodni.

Mi történt eddig?
A két csapat egymásnak feszült, pro és kontra jelentek meg cikkek róluk, melyben egymást támadták A jelenlegi vezetés jó fideszes szokás szerint saját célra használja az önkormányzati médiát, míg a 2011 adományokat kéregetve saját médiát (újságot ad ki és megszerezte az eddig félfüggetlen, helyi ellenzéki Civilkalász oldalakat, mely már az ő szócsövük lett ) hozott létre, amelyben bár széleskörű tájékoztatásért lép fel a jelenlegi vezetéssel szemben, mégis ugyanúgy elnyomja a kritikus hangokat, törli és akár tiltja azokat.
Kölcsönös feljelentgetés alakult ki, a 2011, egy ingatlaneladás kapcsán feljelentette az önkormányzatot, akik rágalmazás miatt viszont feljelentéssel éltek. Az önkormányzat időközben kiadott egy rendőrségi igazolást, melyből kiderült, a 2011 egyik állítása félrevezető volt. Ezt a 2011 később megválaszolta, újabb hazugságokkal vádolva az önkormányzatot. Ez már jogi csűrés-csavarás, az tény, hogy az önkormányzat ellen a hatóság nem folytat nyomozást, a Rendőrség által kiállított igazolás szerint.
Mivel a hírek alapján Lázár Pétert ellenfelei kitiltották minden internetes fórumból, ezért  részére az utcakampányolás maradt, amiben viszont mesze a legdominánsabb, láthatóan komoly tudás van mögötte ezen a téren.

Mik a hírek még?
A környéken azon kevés helyszín, ahol nem valósult meg az ellenzéki összefogás. Állitólag szó volt arról, hogy Lázár Péter mögött ez megvalósulhat, de a 2011 is tárgyalt a pártokkal, amelynek következtében ez elmaradt. A képviselői listán az MSZP-DK és a Mi Hazánk is indít jelölteket, további független jelöltek mellett. Ezekből a körökből mindenhonnan az jött vissza, hogy ők nyitottak lettek volna egy ellenzéki együttműködésre, de a 2011 mindenkit be akart darálni, ez lehetetlen volt.
Mindkét csapat strómankodással vádolja egymást, az önkormányzatot állítólag Dr. Klepárt Tamás vezeti alpolgármesterként, míg a 2011 valódi vezetőinek az egyik elnökségi tagot, Forián Szabó Gergelyt és a sehol nem jegyzett Péterffy Gábort tartják. Állítólag az eredeti terv szerint Péterffy lett volna a polgármesterjelölt, de az szinte biztos, hogy ez a két ember lesz az alpolgármester ( és a valódi irányító ) amennyiben a 2011 győz.

Mik a tények?
Az biztos, hogy Dr. Klepárt jobban képzett ember, mint a polgármester, de az önkormányzati informátoraim szerint, még ha a kezdeti időben valóban az alpolgármester is irányított, az elmúlt időszakban egyenrangú partnerként vezetik a várost. Hogy jól-e, az már más kérdés.
A 2011 elnöke egy Czinke Zsuzsanna nevű hölgy, akiről minden beszélgetőpartnerem úgy nyilatkozott, hogy túl indulatos bármilyen vezetői munkához, teljesen kizártnak tartják valódi vezető szerepét.  A 2011 polgármesterjelöltjéről keveset tudok, pont ez az aggályos és  igazolja a feltevést. Míg Pomázon Leidinger István köré, Szentendrén Fülöp Zsolt köré épül az ellenzék, addig itt minimális szereplést kap a polgármesterjelölt, ráadásul abban sem volt köszönet. Bizonytalan, tapasztalatlan volt már a bemutatkozása során is, sőt a tegnapi interjúban egy fáradt öregember benyomását keltette, erős szót használok, de sajnos alkalmatlannak tűnik. Természetesen a Pestisrácok felöl érkezett a szokásos támadás két cikk formájában, az elsőt hagyjuk, annyira butaság volt, ellenben a második cikk ugyanezt állapitotta meg. Sose gondoltam volna, hogy egyszer bármiben egyetértek velük. A munkát társadalmi munkában végezné, amit továbbra is komoly hibának tartok. Aki így végzi, vagy nem foglalkozik vele eleget, vagy a végére komoly anyagi problémái lesznek, ami miatt korrumpálhatóvá válhat. Ennek elkerüléshez komoly anyagi megtakarítás szükséges, aminek meg ellentmond, hogy folyamatosan támogatást kérnék a követőiktől. 
A fentieket igazoló húzásuk Péterffy Gábor gyakorlatilag biztos bejutó helye a kompenzációs listán. Megelőzve az egyesület elnökségi tagját (3.) és elnökét (4.) akinek valódi fontosságát (azaz annak hiányát) jelzi is a listán elfoglalt helye. Sőt információim szerint, dr. Göbl amennyiben nem nyer, lemond a lista első helyéről, Péterffy amúgy is valószínűleg befutó helye, még biztosabbá válik. 
Lázár Péter volt rendőr, jelenleg elismert vendéglátós. Kritikaként hozzák fel vele szemben, hogy domináns személyiség, maximalista, ami a privát életben okozhat vele feszültséget. Ellenben a pozitiv értelmű munkamániáját, a kollégái melletti kiállását, magas szakmai tudását és segítőkészségét minden róla nyilatkozó kiemelte. Szerintem egy polgármester legyen domináns személyiség, de ennek eldöntését már az olvasóra bizom.

Összegzés:
Mindenki bedarálása, saját média létrehozása, melyben a kritikus hangok elnyomása, strómanok alkalmazása a felelősök háttérbe vonulásával közismerten a jelenlegi kormánypárti stratégia, így erősen valószínűsíthetőnek tartom, hogy testület szinten itt Fidesz vs Fideszes verseny zajlik a hatalomért. 
Lázár Péterről kizártnak tartom az érintettséget, vállalkozói tapasztalatával egy hasonlóan profi kampányban semmi meglepőt nem látok.

Saját vélemény:
Polgármesterjelöltek közül, a hírek szerint furcsán gazdagodó Rogán László polgármester és a strómannak és alkalmatlannak tűnő Dr. Göbl Richárd és a független Lázár Péter közül, Lázár Pétert ajánlom. Már csak a korrupcióellenességet és határozottságot garantáló rendőri múltja miatt is.
Testületi választáson az ellenzéki érzelmű választók esetén, az Mszp-DK és a független jelöltek közül érdemes választani. 
Jobboldaliaknak a Mi hazánk jelöltjeit is figyelembe ajánlom, bár sokan szélsőségesnek tartják a pártot és elvből ellenzik, egy kisvárosban ennek kevés a szerepe. Az viszont biztos, hogy itteni vezetőjük, a jelenleg is képviselő Pál Béla többször felszólalt a helyi problémás ügyek kapcsán, így ha valaki nem tartja őket túl radikálisnak, akkor a független jelöltek mellett alternatíva lehet egyéb lehetőség hiányában.

Ha tetszett az írás, kövess a facebookon!

Szerkesztői megjegyzés:
A blog egyéni információkon és véleményeken alapuló saját vélemény, melyek annak ellenére lehetnek tévesek, hogy sokan, sokszor, ugyanazt mondják.

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalasa26ban.blog.hu/api/trackback/id/tr3515189752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása