Politizálás a 26ban

Politizálás a 26ban

A pomázi helyzet.

2019. október 02. - Politizáló

Pomázon Vicsi László ( FIDESZ ) vezette önkormányzat irányítja a várost már 3. ciklus óta. Próbálom felidézni mi pozitívum történt a városban, mióta arra járok.
Ha jól emlékszem 2008-ban voltam ott először egy házibulin. Akkoriban nem volt semmilyen irányban kirívó, egyszerű Pest melletti kisváros volt. 
Kutakodok az emlékeimben, milyen változások is történtek ott azóta, de elsőre csak a körforgalom megépítése ugrik be. Nem mondom, hogy mindennap járok arra ( kb. heti 1 alkalommal ), de amikor igen,  nem látom benne az épülő, szépülő kisvárost, amivé egy több cikluson keresztül irányított város esetén kellett volna válnia.
Ellenben látom az építkezéseket, a város terebélyesedett,először a Csobánka felőli részen épültek az új házak, de mostanra a temető felőli rész elképesztő módon beépült, ennek köszönhetően csúcsidőben óriási a dugó.
Pomázzal és Vicsi Lászlóval kapcsolatban sokat emlegetik a Netrax Kft.-t mint olyan céget, ami befolyással van a döntésekre, azt is emlegetik, hogy a Netrax vezetőjéhez, M. Lajoshoz köthető cégek nagy mennyiségben szerzik meg ( nemegyszer kedvező áron az önkormányzattól ) a környékbeli telkeket. 
Vicsi Lászlóval kapcsolatban több pletyka terjeng, miszerint érdekeltté lehet tenni, különböző ügyletek sikerességében, de ezekről sajnos konkrét tényeket nem tudok. Bár tegnap osztottam meg egy bejegyzést a Facebookon, miszerint a Teleki-Wattay Kastély szerződése valamilyen okból az önkormányzat részére nem túl előnyös.
A tények kedvéért, csak pletykák vannak erre vonatkozóan, így kijelenteni nem tudom, hogy a jelenlegi városvezető bármi törvénytelent tett volna, nem tudom megerősíteni az említett céggel sem bármilyen kapcsolatát, a de az is igaz, hogy minden helyi beszélgetőpartnerem, erre utalt.
Ezért ha valaki tud valami biztosat, de nem merte elmondani, megírni, küldje el nekem és garantálom a megjelenést.

Vele szemben Leidinger István volt tűzoltóparancsnok indul. Sikerült megteremtenie az ellenzéki összefogást, amelynek egyértelműen vezéralakjává vált. István országosan ismert, több nagy visszhangot felvető problémát jelzett még tűzoltóként.
Programjaik megismertetéséhez folyamatosan járják a várost, nekem ugyan a programok kissé elnagyoltak,kevés tényt és tényleges megoldást tartalmaznak, de érezhető bennük a cél.
Kritikaként fogalmaznám meg viszont, hogy tudomásom szerint társadalmi munkában kívánja ellátni feladatát. Míg egy kis falu esetében ennek látom létjogosultságát, de Pomáz messze meghaladja ezt, Rengeteg napi munkát igényel, csak főállásként végezhető és egy polgármesternek is élnie kell valamiből. Ha ezen kijelentésén később változtat, komoly támadási felület lehet ellene. Ha tartja a szavát, akkor viszont 5 éven át tartó ingyenmunka komoly anyagi problémát okozhat. 

Természetesen a kormányközeli Pestisrácok.hu is megjelent egy "cikk" a pomázi helyzetről, már a címéből is sejthető, a szokásos támadási forma: "Rágalmazó, muzulmánbarát ellenzéki polgármesterjelölt indul Pomázon"
Röviden annyi, hogy Leidinger István lánya egyiptomi párt választott magának és a volt tűzoltóparancsnok pert vesztett a Katasztrófavédelemmel szemben, mert nem tudta igazolni minden állítását. Ha információim helyesek a 17 vitatott állításból 1 esetben marasztalták el.

Esélyek: Igazi ki-ki harc, de legalább 50 % esélyt jósolok az ellenzéki jelöltnek.
Egyéni vélemény: Ha kiveszem a meg nem erősített  a korrupciós híreket, akkor is kevésnek érzem a jelenlegi polgármester a településen végzett eddig munkáját, így a kritikám ellenére is Leidinger Istvánt látom a megfelelőbb jelöltnek.

Ha tetszett az írás, kövess a facebookon!
www.facebook.com/Politics-in-26-109230530452855


Szerkesztői megjegyzés: 
A blog egyéni beszélgetésekben beszerzett információkon és véleményeken alapuló saját vélemény, melyek annak ellenére lehetnek tévesek, hogy sokan, sokszor, ugyanazt mondják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalasa26ban.blog.hu/api/trackback/id/tr6615187092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása