Politizálás a 26ban

Politizálás a 26ban

Szentendrei majdnem csendélet

2019. október 05. - Politizáló

Szentendrét a jelenleg a kormánypárti Verseghi-Nagy Miklós irányítja 2014 óta, Fideszes többségi testület élén. A város Budapest peremvárosaként egyre nagyobb népszerűségnek örvend, folyamatosan épülnek az új ingatlanok. Az átlagembert ez zavarja legjobban, ugyanis az infrastruktúra fejlesztése nem követte az elmúlt öt évben, a kb. négyezer fővel növekvő lakossági igényeket, ráadásul most is 950 lakás épül Szentendrén.
Reggeli munkába járáskor nemegyszer már csak lépésben lehet közlekedni, a délutáni csúcsban pedig állandósultak a dugók. De ez csak az egyik jelentős baj.
A jelenlegi városvezetéssel szemben induló Társaság az Élhető Szentendréért ( TÉSZ) tájékoztatása szerint a város ivóvíz és csatorna hálózata kritikus állapotban van, sorozatosak a csőtörések, magas a hálózati veszteség. Sőt egyes területekről, időszakos vízhiányról is érkeznek panaszok.

Ami lényeges, hogy Szentendrén megvalósult a fő ellenzéki összefogás, így a Fideszes jelöltekkel szemben szinte csak a TÉSZ jelöltjei indulnak. Ellenben elindult a Szentendrei Nemzeti Konzervativ Kör, minden körzetben jelölttel és polgármesterjelöltet is indított Dr. Filó András személyében.
Közleményükben jelezték, hogy számukra is a jelenlegi vezetés leváltása a fő cél, ellenben a TÉSZ-szel történt tárgyalásaik megrekedtek, ugyanis a 10 képviselői helyből kért egy indulási lehetőség nem volt elfogadható a TÉSZ számára. 
Látva Fülöp Zsolt munkáját ( jelenleg is képviselő a testületben ), ennek okairól szívesen meghallgatnám, mert tény, ezzel a döntéssel a saját helyzetüket nehezítették meg.
Fülöp Zsolt  református presbiter, helyi vállalkozó, immár 7 éve képviselő. Az ellenzék köré szerveződik, annak egyértelműen a vezetőjévé vált. Indulásuk bejelentésekor egyértelműen megjelent a szokásos Pestisrácok cikk, amelyben számomra a legnagyobb kritika az volt, hogy képviselőként megszavazott pár utólag kritizált intézkedést. 
Szentendrét nem rázta meg komolyabb botrány a Vizes Nyolcas ügy óta, de annak fél milliárdos vesztesége mai napig hiányzik a költségvetésből, de állandó kritika, hogy a jelenlegi vezetés kiszolgálója a haveri, ingatlanügyeken gazdagodó érdekcsoportoknak.


Esélyek:
A hírek szerint az ellenzék támogatottsága kicsit nagyobb, pár százalékos Fülöp Zsolt győzelem, minimális többségű ellenzéki testület várható. Ellenben sokba kerülhet a kiegyezés hiánya, fontos szavazatokat vehet el, mely akár a Fidesz győzelmét is hozhatja.

Egyéni vélemény:
Egyértelműen a Fülöp Zsolt által vezetett TÉSZ-t ajánlom. A polgármesterjelölt megmutatta, sokat tesz Szentendréért, vezetője tudott lenni a köré csoportosult szervezetnek és az ellenzéki összefogást is majdnem tökéletesen sikerült megvalósítani. 


Szerkesztői megjegyzés:
A blog egyéni beszélgetéseken és véleményeken alapuló saját vélemény, mely akkor is lehet téves, ha sokan, sokszor mondják ugyanazt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalasa26ban.blog.hu/api/trackback/id/tr5615193432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása